Winnaar Vlaanderen Bokaal 2012-2013

Ik heb voor eerst van mijn leven een eerste prijs gewonnen! Echt heel leuk, want meestal loop ik met een grote boog om competities heen.

Je kunt op twee manieren competitief zijn: in relatie tot anderen en in relatie tot jezelf. Ik ben duidelijk van het 2e type. Bijvoorbeeld: ik zit op taekwon do, maar het onderdeel sparren interesseert me geen snars. Veel leuker vind ik het om mijn techniek te perfectioneren, bepaalde vormen (tuls) te lopen en hiermee een steeds hogere band te scoren.

In de muziek gaat het precies zo, ook hier heb ik niet zoveel op met het wedstrijdelement. Ik schrijf me dus niet te pas en te onpas in voor talentenjachten, laat staan die van de TV. Heeft natuurlijk ook te maken met de stress die het veroorzaakt, ik speel dan niet relaxed en geniet er minder van. En waarom spelen al je er geen plezier aan beleeft?

Min of meer per toeval ben ik onlangs toch verzeild geraakt in een bandjeswedstrijd. Om eens wat vaker buiten Amsterdam op te treden had ik me opgegeven om te spelen op het open podium van Café Vlaanderen in Delft. Niet wetende dat het ook een wedstrijd was won ik die avond, en mocht terugkomen tijdens de finale op 12 mei.

Zonder er veel van te verwachten speelde ik als enige een solo-set en had ik een vermakelijke avond; gezellig met mensen gekletst en leuke bands gehoord. Ik was er heilig van overtuigd welk bandje zou gaan winnen: een schattig clubje tieners – de jongste was 12 – die voor hun leeftijd gruwelijk goed konden spelen.

Maar toch koos de jury voor mij: “Inderdaad, het lijkt op Kate Bush en Tori Amos. Maar dan beter, want we horen ook een onmiskenbaar eigen, origineel geluid”. Ik kwam dus blij verrast thuis met een megagrote bokaal, zo eentje die je wint bij sportwedstrijden. En een cheque ter waarde van €500,- te besteden bij de Guitar Shop in Delft! Binnenkort dus maar eens een dagje shoppen in Delft en lunchen bij Café Vlaanderen. En een vitrinikast aanschaffen…

Scroll to Top