Uitnodiging presentatie EP Empty Space

Hierbij nodig ik je van harte uit voor de presentatie van mijn 2e live looping EP: Empty Space. Op donderdag 28 september geef ik om 20:00 uur een concert bij TOON in Amsterdam, met als suport act een andere looping lady: Carlien Jeanne.

Waar veel muzikanten het alleen gebruiken als extra effect, maak ik hele songs met de loop station. In de Verenigde Staten is looping een heel genre op zich, groot gemaakt door artiesten als Ed Sheeran, Kimbra en KT Tunstall. Het maakt voor deze community niet uit of het rock, jazz, techno, klassiek, pop of noise is: als je muziek maakt door alles live te samplen, ben je een live looper.

Vandaar dat ik me, met mijn brede muzikale belangstelling, hier helemaal bij thuisvoel. En dit jaar helemaal: in oktober ga ik op uitnodiging van het festival spelen op het Y2K 2017 Loopfest in het Californische Santa Cruz. Aangezien ik dan toch in de regio ben, maak ik graag van de gelegenheid gebruik om meer concerten te spelen in de Bay Area, zoals bij The Octopus Literary Salon in Oakland.

Alles wat ik uitbreng, is in de eerste plaats het resultaat van een periode van muzikaal zelfonderzoek. Achteraf blijkt dat Empty Space vooral gaat over loslaten: van muzikale structuren en de wens om muzikaal ergens ‘bij te horen’. Door afscheid te nemen van mijn eigen verwachtingen op dit gebied, ontstond opeens ruimte om op een ontspannen manier nieuw materiaal te onderzoeken, zonder me druk te maken over het resultaat. Hierdoor merkte ik dat de muziek zich als het ware helemaal vanzelf kan ontvouwen, en dan wordt het soms iets totaal anders dan wat ik voor ogen had.

Wees welkom op de 28ste, ik hoop je te zien!

Laura Stavinoha & Carlien Jeanne: Looping Ladies
Donderdag 28 september
20:00 uur (inloop 19:30 uur)
Bij TOON, Jan Evertsenstraat 4-6-8, 1056 EC, Amsterdam
Tickets €10,- bestel hier

Share This Story, Choose Your Platform!