Inspiratie versus expiratie

Voor mijn eigen creatieve maaksels laat ik me graag inspireren door muziek van anderen. Maar inspiratie, wat is dat eigenlijk? Ik vond dit een mooie omschrijving: “een bewustzijnstoestand waarin iemand over het maximum van zijn scheppend vermogen beschikt en schijnbaar moeiteloos problemen oplost, oplossingen aandraagt of ideeën genereert.” Maar inspiratie betekent ook letterlijk: inademing. Alsof je als het ware informatie en ideeën inademt, die in de lucht hangen.

Maar op elke inademing volgt natuurlijk ook een uitademing, de expiratie. Alleen gebruiken we dat woord gek genoeg niet als de andere kant van de inspiratie-medaille. Waarom eigenlijk niet? Bijvoorbeeld, ik raak geïnspireerd om muziek te maken door dit nummer van 4hero:

En als gevolg hierop heb ik een expiratie:

En wie weet inspireert dit filmpje weer iemand anders om iets te maken/te expireren, die weer anderen zal inspireren…en zo gaat dat oneindig door.

Dus, om de wereld te voorzien van mooie dingen: adem iets in, geef het vorm op je eigen manier, adem het weer uit. En geef het door.

Share This Story, Choose Your Platform!