King Arthur is uitverkocht, maar kom kijken bij de generale!

De opera King Arthur, waarin ik de rol van Cupido vertolk, is helemaal uitverkocht. Vanwege de grote belangstelling is de generale repetitie op 28 november opengesteld voor publiek en en kun je voor €10,- alsnog de voorstelling bijwonen.

Henry Purcell (1659-1695) is de meest befaamde Engelse componist van barokmuziek. Hij schreef veel kerkmuziek en (semi-)opera’s, waaronder Dido and Aeneas, Queen Mary en King Arthur. De tekst van King Arthur is van dichter John Dryden. Op muzikaal gebied behoort dit stuk tot Purcells meest memorabele werken: de aria’s Fairest Isle (zie filmpje) en How blest are the shepherds zijn wereldberoemd geworden.

Het verhaal van King Arthur, niet te verwarren met de klassieke legende van de ridders van de ronde tafel, gaat over een oorlog tussen Britten en Saksen. Met als inzet een vrouw: Emmeline, de blinde verloofde van Arthur. Wat volgt zijn veldslagen, betoverde wouden, lokkende geesten, verleidelijke sirenen, dansende herders en uiteindelijk de glorie en victorie van Brittannië.

Generale repetitie King Arthur | Donderdag 28 november 19:30 uur
Gedempte Oude Gracht 61, Haarlem, Toegang €10,-
Zaal open vanaf 19:10 uur. Na aanvang kunnen geen bezoekers meer worden toegelaten. De repetitie duurt tot c.a. 22.30 uur.

Het Weiland Ensemble en Het Promenade Orkest o.l.v. Annelies Smit
Marijke de Wit, regie
Gerrie Meijers, kistorgel

Solisten van De Stem van Haarlem o.l.v. Charlotte Riedijk:
Laura Stavinoha, sopraan
Florien Hilgenkamp, sopraan
Kathelijne Wagner, sopraan
Eduardo Rojas, countertenor
Jeffrey Ieong, tenor
Joachim Verhoog, bariton
Thijs Vlak, bariton

Scroll to Top