Het past echt: 1000 stemmen in Carré

Ik ben geen groot rekentalent, dus getallen met drie nullen of meer vind ik bij voorbaat al imposant. En dat is dit project ook, imposant. Naast het bekende getal van 1000 zangers hier nog een paar andere indrukwekkende getallen:

25 solisten, 25 muzikaal leiders en 25 productieleiders. Honderden vergaderingen, repetities, planningen en productieschema’s. En duizend kopjes koffie, broodjes, verstuurde mailtjes en verkochte kaartjes. Soms dacht ik dat het allemaal te groot en teveel zou zijn. Maar na de generale repetitie gisteravond werd me duidelijk dat het echt een mooie voorstelling gaat worden. Een blauwdruk van de diversiteit binnen Amsterdam. Deze keer geen plek op de beroemde theatervloer voor grote ego’s, iedereen vervult een unieke rol in het stuk en is een schakel binnen het grote geheel.

Mijn rol als solist en die van mijn koor is vrij abstract, we hebben geen ‘eigen liedje’. Voor sommigen pakt het misschien anders uit dan ze hadden verwacht, maar toch is ons aandeel vrij groot vergeleken met anderen. We zijn zogezegd de lijm in het stuk die de verschillende delen aan elkaar hecht. Ik ben heel blij dat mijn koor dit accepteert en zich volledig inzet om wat we moeten doen, zo goed mogelijk te doen. Ook al is het misschien nog steeds een beetje vaag. Met de sfeer in onze groep zit het gelukkig dus wel snor. Dat hebben we vooral te danken aan onze muzikaal leider Marinke Hamers, die alles zo lekker duidelijk aangeeft en aanstekelijk vrolijk blijft.

Zaterdag 8 september is het dus zover, 1000 stemmen in Carré. De show van 15.30 uur is al uitverkocht, maar je kunt nog kaarten kopen voor de voorstelling van 13.30 uur.

Scroll to Top