Een selectie uit mijn platenkast

Van de week was ik te gast bij Luciën Greefkes in het programma ‘De Platenkast van…’. Twee uur lang hoor je de muziek die mij het meest dierbaar is en mij heeft beïnvloed.

Ik doe een – bijna – chronologisch verslag van de muziek die ik me herinner uit mijn vroegste jeugd, tot aan nieuwe ontdekkingen van het afgelopen jaar. Omdat iedereen die toch al kent, laat ik de geijkte Beatlesplaten achterwege. In plaats daarvan hoor je een paar minder bekende soul- en discopareltjes, en platen met een persoonlijk verhaal erachter.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/76331186″ params=”color=00aabb&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Setlist:
Danalyze – Overseas (keuze Luciën)
Royal Parks – Ask my Mother (keuze Luciën)
Caro Emerald – Riviera Life (keuze Luciën)
Maurice Ravel – Tombeau de Couperin
Stevie Wonder – Another Star
Tata Vega – Get it Up for Love
Asha Putli – Space Talk
Massive Attack – Protection
4hero – Star Chasers
Fatboy Slim – When the Doves Cry (Prince/Depeche Mode remix)
Daft Punk – Discovery
Leon Ware, Minnie Riperton, Quincy Jones & Al Jarreau – If I ever Loose this Heaven
Marvin Gaye – I Want You
Zero 7 – Destiny
Diggs Duke – The Epic Lie
Groove Armada – Easy
The Pharcyde – Runnin’
The Upsessions – Beat me Reggae
Selma Peelen – Simon Says
Yuna – Coffee

Scroll to Top