Vorige maand was ik in Mexico Stad, om daar mijn nieuwste EP Merge te presenteren. Waarom nou helemaal daar? Voor deze plaat heb ik samengewerkt met Mexicaanse artiesten. En ik wilde deze keer niet solo optreden, maar juist ook met anderen. Maar dan wél live loopen. Live looping, is dat niet juist iets wat je meestal alleen doet? Je hebt dan toch geen andere muzikanten meer nodig? Nodig misschien niet, maar het is altijd véél leuker om samen op het podium te staan dan alleen. En dat gaat ook prima met live looping. Het is technisch wel een grotere uitdaging, omdat je nóg preciezer moet zijn dan in je eentje.

In multi-instrumentalist MIDI_Pipe heb ik een fantastische samenwerkingpartner gevonden die mijn dromerige, jazzy tunes wat meer spice geeft met zijn beats en geïmproviseerde sound effects. We hebben allebei een Roland RC-505 loop station, en samen alles in huis om van mijn nieuwe songs live looping versies te maken.

Deze versie van Merge hebben we de dag na de CD-presentatie opgenomen op een dakterras in Mexico Stad. Ik zat op dat moment redelijk in de kreukels. Na het concert gingen we nog uit en was ik ‘s nachts op straat bijna beroofd van mijn spullen, waarbij ik een behoorlijke smak op de grond maakte. Van de schrik heb ik teveel gedronken én niet kunnen slapen. De volgende dag voelde ik me alsof er een vrachtwagen over me heen was gereden, maar ondanks dat heb ik het laatste restje energie uit mijn pijnlijke, gekneusde lijf weten te persen om een paar video’s op te nemen. En ik ben heel trots op het resultaat. Dit is de eerste: