24 Hour Resonance: ervaar de kracht van muziek

24 hour resonance. Foto: Poike Stomps

Op 10 en 11 oktober komen dirigenten, componisten, solisten en honderden zangers samen om de architectonische ruimte van het Muziekgebouw aan ’t IJ te transformeren in een wereld van klank. We maken met honderden zangers een statement tegen lawaai en creëren een luisterend oor voor de stilte. Componist Merlijn Twaalfhoven geeft hiermee uiting aan zijn ambitie om de ervaring van het zelf muziek maken meer ruimte te geven: “24 uur lang laten we horen wat het betekent om actief deel te zijn van een muziekstuk. We bieden hiermee een krachtig alternatief voor het obsessionele perfectionisme, de glossy flyers en de verziekende concurrentie van het huidige muziekleven. Zo willen we muziekmaken weer te laten zijn wat het eeuwen was: een persoonlijke en oprechte uitdrukking van jouw unieke plek in de wereld en jouw respectvolle relatie met de anderen om je heen.” Merlijns ambitie deel ik helemaal, en daarom lever ik graag op drie verschillende momenten binnen deze 24 uur een bijdrage aan dit bijzondere project:

10 oktober 23:00 – 24:00 uur | met Merlijn Twaalfhoven, het Toonkunstkoor en andere solisten.
11 oktober 7:00 – 10:00 uur | De Ontwakende Stad & De Grenzeloze Stem: een reis door alle hoeken van de wereld om te eindigen in een universele, menselijke stem. Met Yinske Silva, het Genetic Choir en vele andere solisten.
11 oktober 18:00 – 19:45 uur | Climax! Met Merlijn Twaalfhoven, het Nederlands Studenten Kamerkoor en andere solisten.

24 Hour Resonance vindt plaats van 10 oktober 23:00 tot 11 oktober 23:00 uur in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam. Toegang is gratis en je kunt op elk gewenst moment binnenlopen om je onder te dompelen in de muziek. Wees welkom!

24 hour resonance. Foto: Poike Stomps
24 hour resonance. Foto: Poike Stomps

 

Scroll to Top